Wat is een buttplug

Wat-is-een-buttplug

Wat is een buttplug? Simpelweg gezegd is een buttplug een seksspeeltje voor het inbrengen in de anus. Een buttplug noemt men ook wel een anaalplug en bestaat uit een soort taps toelopende staaf waarbij aan de dikste kant een verbreding is. Toch zijn er ook vele ander soorten en maten buttplugs. Maar wat ze vooral overeenkomen is dat ze bedoelt zijn voor anaal plezier, dat het uiteinde weer wat meer naar elkaar toeloopt  en dat er een soort verbreding is aan de onderkant.

Wat is een buttplug – Verschil met een dildo

Een wezenlijk verschil is op welke toepassing het ontwerp gericht is. Zo is een anaalplug specifiek ontworpen voor penetratie van de anus. Dat is de reden dat er altijd een soort taps toelopende punt is. Die punt maakt namelijk het inbrengen van het speeltje in de anus makkelijker. Daarnaast heeft een buttplug ook nog eens een verbreding. En dat is ook niet voor niets. Met die verbreding voorkom je namelijk dat de buttplug er te ver inglijdt. Een bekende buttplug vorm is bijvoorbeeld deze onderstaande:

RVS Buttplug

Een anaalplug kan er ook zo uit zien: Glazen buttplug sensueel hart.

glazen-buttplug-sensueel-hart

 

Hoe zit het dan met het ontwerp van een dildo? De ontwerper van een dildo kijkt naar het gebruik voor vaginaal genot. Veel dildo’s lijken op een penis of hebben een staafvormig uiterlijk. Ze hebben niet per se een verdikking en hebben niet echt een punt: het is meer bolvormig. Een dildo kan er bijvoorbeeld zoals deze massagestaaf van glas uitzien:

massagestaaf-van-glas

En ook onder de dildo’s kun je ook meer exotischere vormen vinden, zoals deze massagestaaf glas:

massagestaaf

Nog een leuk detail om te weten: een dildo met een vibratiefunctie bestaat niet: dan is het namelijk geen dildo maar een vibrator. Bij een buttplug is dat anders. Dan heet het nog steeds een buttplug of een vibrerende buttplug.

Waarom een buttplug gebruiken?

Een buttplug is niet iets dat supernieuws, mocht je dat denken. De buttplug bestaat al sinds 1892 als rectal dilator. Destijds had men het als middel – zo gezegd – tegen verstopping, aambeien en nog vele andere kwalen. Het was een uitvinding van dokter Young die trouwens wel verstandig was, want de ‘Ideal Rectal Dilators’ werden verpakt met glijmiddel. Heel belangrijk, want zonder glijmiddel kun je al snel wondjes en infecties oplopen. In werkelijkheid ging het toen veelal om het anale genot, maar was dat nog teveel een taboe. Als het niet werkte voor een kwaal dan zei de dokter trouwens gewoon dat het niet vaak genoeg gebruikt was. Dat was dan wellicht niet zo leuk. Meer over de geschiedenis van de buttplug vind je op de website van hypebae.com.

Hoezo is een buttplug zo leuk?

‘Why tell me why’… Nou, ten eerste vindt niet iedereen een buttplug leuk. Alleen er zijn genoeg mensen die inderdaad anale penetratie met een buttplug wel fijn vinden. Maar liefst 40% van de mensen – zo blijkt uit onderzoek – heeft al eens anale seks geprobeerd. In dat onderzoek was er een focus op mensen van 18 tot 70-jarig en waren er meer dan 1 miljoen respondenten. En van die respondenten geeft 42% aan dat ze anale seks fijn vinden. Dat betekent dat 16,8% van de mensen anale seks dus prettig vindt.

wat-is-een-buttplug

Wat is het plezier van anale seks? Sommige mensen kunnen klaarkomen puur door anale seks. Ook zonder stimulatie van de geslachtsdelen dus. Dit komt omdat vermoedelijk bij anale stimulatie bij iemand met een vagina de spieren in het bekken samentrekken en bij iemand met een prostaat kan anale seks de prostaat stimuleren. Een buttplug kan de achterkant van de prostaat stimuleren. Ook mensen die niet kunnen klaarkomen met anale seks kunnen anale seks lekker vinden. De stimulatie is lustopwekkend en de anus is ook heel gevoelig, vol met zenuwen en bloedvaten.

Ten slotte: iemand anaal penetreren met een buttplug kan een dominant gevoel geven. En de ontvanger kan zich onderdanig voelen. Als je van het machtsspel in de BDMS houdt, kan dat erg opwindend zijn.

Soorten buttplugs

Wat is een buttplug is een vraag die je natuurlijk het beste helemaal volledig kan beantwoorden als je ook inzicht geeft in welke soorten buttplugs er zoal zijn. We hebben het hier over:

  • De diverse materialen.
  • Afmetingen van de buttplug.
  • Types buttplugs.

Ten eerste kun je dus bij buttplugs kiezen uit diverse materialen. De meest bekende zijn: siliconen, metalen (aluminium, RVS, etc.) en glas. Het voordeel van siliconen is dat het zacht en flexibel is. Het nadeel is dat siliconenglijmiddel de siliconen van de buttplug kan aantasten. Metalen hebben als eigenschap dat ze redelijk zwaar zijn, dit geeft een bepaald gevoel dat sommigen prettig vinden. Een voordeel van metaal is dat je er een temperatuurspel mee kan doen. Door de plug vooraf met water te verwarmen of door deze juist eventjes in de koelkast te doen, krijgt de ontvanger een bijzondere extra stimulatie.

wat-is-een-buttplug-koelkast

Glazen buttplugs zijn vaak voorzien van structuren die voor een extra sensatie zorgen. En ook met glas kun je soms wat met de temperatuur spelen. Net als metaal geeft een buttplug van glas een vol gevoel. Daarnaast heb je het esthetische effect: wat vind je zelf mooi? Erotiek is niet voor iedereen alleen voelen, maar ook zien. Het is maar net welke zintuigelijke prikkeling je opwindt.

Afmetingen

Welke buttplug past bij mij? Als je kijkt naar de afmetingen van de anaalplug zijn de volgende dingen van belang:

  • Wat is de maximale inbrenglengte?
  • Wat is de maximale dikte?

Advies: ga niet van nooit geprobeerd naar ‘doe mij de grootste maar’. Het is sowieso handig dat je bijvoorbeeld eerst met een vinger met goed wat glijmiddel checkt wat bij je past. Dan kun je uitbreiden naar meer vingers (ook met glijmiddel) als je dat wilt. De inbrenglengte kan bijvoorbeeld iets van circa 4,5 cm zijn tot aan 50 cm. En de maximale breedte kan variëren van circa 2,5 cm tot en met wel 7 cm. De grote afmetingen zijn wel de uitzonderingen. Veel anaalplugs zijn ongeveer even groot of kleiner dan de gemiddelde stijve penis in erectie. En de gemiddelde stijve penis in erectie is 13,12 cm lang en 3,71 cm dik. Er zijn ook oefensets zodat je anus gewend raakt aan diepere of een bredere anale penetratie.

Wat is een buttplug – de types

Er zijn verschillende types buttplugs. Ten eerste heb je dus de siliconen buttplugs, glazen buttplugs en de metalen buttplugs. ieders met hun eigen voordelen Wat is er verder nog? Bij Stoute Suus hebben we bijvoorbeeld de vibrerende buttplug.

vibrerende-buttplug-3

De vibrerende anaalplug vibreert dus ook nog. Verder heb je bijvoorbeeld nog de Tail buttplug. Dat is wel een heel bijzondere buttplug. Deze is namelijk voorzien van een staartje. Raar? Eigenlijk niet, het is best een populair item en je kunt op een kinky feestje zomaar eens iemand zien die zo’n buttplug draag. Bij Stoute Suus verkopen wij deze bijvoorbeeld:

De Tail buttplug Bunny lekker met nepbont

Tail-buttplug-bunny

Hoe gebruik je een buttplug?

Daar zijn we dan: van wat is een buttplug naar hoe gebruik je een buttplug. Voor wie niet wil dat er misschien ontlastingsresten op de buttplug komen: gebruik een anaaldouche. Op onze categoriepagina zie je ten eerste allerlei anaaldouches die we in de shop hebben. En daaronder vind je een uitgebreide uitleg over het gebruik van de anaaldouche. Ten eerst is het belangrijk dat je glijmiddel gebruikt. Er is speciaal glijmiddel voor anale seks. Let bij siliconen buttplugs op: neem een geschikt glijmiddel op waterbasis en voor wie graag voor een Nederlands duurzaam merk kiest is er het natuurlijke glijmiddel in onze shop.

Je doet wat glijmiddel op de anaalplug en op je anus. Dan kun je voorzichtig met de buttplug de anus penetreren. Let wel op dat diegene die de buttplug in krijgt geen pijn heeft. Dan heb je namelijk kans op wondjes en infecties. Sommige mensen houden een buttplug in om te dragen? Sommigen zeggen 30-60 minuten maximaal, anderen 2-3 uur en weer anderen zelfs 10 uur. Het is allemaal op eigen risico: dus gebruik je verstand, kijk wat goed voelt.

Het risico: dat je kringspier niet meer goed sluit. Met andere woorden: dan wordt je incontinent. Wat mogelijk is voor jou, hangt ook af van de staat van je kringspier. En hoe groter/dikker de buttplug: hoe groter die kans is natuurlijk. En als het je eerste keer is: houd hem dan eventjes in, bouw het daarna op als je dat wilt. Het eruit halen van de anaalplug doe je ook weer voorzichtig, voel goed of het lichaam er alweer klaar voor is om de buttplug – weer langzaam – te verwijderen.

Reinigen

Na afloop maak je de anaalplug weer schoon. Dat kan met een sopje warm water en een milde antibacteriële zeep. Dan spoel je de zeepresten eraf en kun je het speeltje met een schoon en droog doekje of een tissue weer drogen. Als alternatief voor het schoonmaken met een sopje kun je ook kiezen voor een toycleaner. Let bij de Tail anaalplug er wel even op dat je het staartje niet nat maakt. Is het staartje toch vies geworden? Dan kun je dit ook schoonmaken zoals de buttplug, alleen je moet wel het staartje op een handdoek aan de lucht laten drogen. Niet föhnen. Zo houd je het fluffy staartje zo goed mogelijkStoute-Suus-Smiley-wit

Wil je anale seks uitproberen, maar weet je niet zo goed hoe je het gesprek op gang brengt? Weet dan dat je natuurlijk ook zelf aan de slag kunt. Soloseks kan net zo goed heel lekker zijn. Wil je graag anale seks met je partner(s)? Lees dan ons artikel met sekstips voor anale seks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *