Over Suus

Een erotische webshop beginnen? Blijkbaar is dat nog wel een ding. Eigenlijk best wel raar, als je weet dat ongeveer 70 % van vrouwen in Nederland een vibrator in het nachtkastje heeft.

Maar, juist omdat het misschien nog een ding is, ben ik met Stoute Suus begonnen. Dat is voor mij belangrijk, omdat ik daarmee seksualiteit en intimiteit een plek wil geven. Ik wil dat mensen zich hier thuis kunnen voelen. Dat bepaalde behoeftes hebben normaal is.

Ik heb het geluk dat ik ben opgegroeid met een hele lieve moeder. Zij leerde mij dat het niet uitmaakt van wie je houdt of waarvan je houdt. Dat gaf mij alle ruimte om uit de kast te komen. Daar ben ik haar enorm dankbaar voor.

Mijn moeder geeft iemand de ruimte, om behoeftes op dit gebied vorm te geven. Dat deed ze bijvoorbeeld ook voor mijn opa en oma. Ze leven niet meer, maar ze zijn heel oud geworden. Mijn oma was op een gegeven moment in een verpleeghuis op een gesloten afdeling. Opa bleef in het bejaardenhuis, omdat hij niet mee mocht naar het verpleeghuis. Oma had dementie en het ging niet goed met haar. De verplegers vroegen toen aan haar en mijn moeder, wat haar laatste wens was. Mijn moeder wist wel wat mijn oma’s wens was. Ze wilde nog รฉรฉn nacht samen met opa slapen.

Zo gezegd zo gedaan. Mijn opa en oma zijn die avond samen wezen slapen. Het waren wel twee losse bedden, dat ging allemaal niet zo heel handig. Maar, het was heel mooi. Ze hebben de hele nacht elkaars hand vastgehouden. Dat is wat mij raakt en wat mijn moeder mij meegeeft: dat het ruimte geven aan intimiteit en seksualiteit belangrijk is. Op mijn manier wil ik daar met Stoute Suus ook aan bijdragen.

Liefs Stoute Suus

opa-en-oma