Gag ball – wat er zo opwindend aan is

gag-ball

Een gag ball noemt men ook wel een ball gag of een mondknevel. Dit is in de BDSM een geliefd item voor het knevelen van de mond. Zo’n gag ball bestaat uit een riem met in het midden een bal. De riem gaat over het hoofd van de onderdanige (de sub) en bal gaat achter de tanden. De dominant zet de riem goed, niet te strak want de riem mag niet de ademhaling belemmeren. Met een gag ball in ben je nog wel hoorbaar, maar niet goed verstaanbaar. Een gag kan ook onderdeel zijn van een rollenspel. Hier lees je over waar de gag ball eigenlijk vandaan komt én over wat er zo opwindend aan is…

Gag ball – waar komt het vandaan?

De gag ball is een soort mondknevel. Veel mensen scharen het gebruik van een gag ball onder kink. In zijn meest eenvoudige vorm is een mondknevel een zakdoek die je om het gezicht van iemand doet en waarbij een deel dus in de mond zit. Eventueel zitten er op de plek waar de zakdoek in de mond zit, één of meerdere knopen. Het doel was eenvoudig: het in bedwang houden van de geknevelde. Vaak als iemand werd gemarteld. Ja, ik beschrijf dit graag in de verleden tijd…beetje make love not war mentaliteit, klopt.

Uit onze webshop: gag ball in boudoir stijl.

ball-gag-in-boudoirstijl

Er is ook nog een uitvinding van de Duitse psychiaterJohann Heinrich Ferdinand von Autenrieth die al meer richting een gag ball gaat: de mondpeer. Deze was van hout. Dit was tot 1840 onder andere een middel voor het voorkomen dat een krankzinnige ging bijten. Het deel dat in de mond ging leek op een peer.

Dit is iets anders trouwens dan de kwelpeer. Een kwelpeer was echt een martelwerktuig. Het had ook de vorm van een peer, maar was van metaal. Het peervormige deel ging dan in de mond, maar aan het deel dat eruit stak zat schroefdraad. En met dat schroefdraad kon je de peer opendraaien. Als de blaadjes van een bloem ging de peer – die in de mond zat – dan open, met het verschrikkelijke gevolg dat de kaak verbrijzeld werd. Iemand die dit onderging, kon daarna nooit meer verstaanbaar praten… De gag ball is wat betreft nu juist een hele liefdevol item. Het is er – als je het goed en bewust gebruikt – voor het genot.

Wat er zo opwindend aan is

En daarmee komen we meteen bij het punt: BDSM-items zijn eigenlijk voor liefhebbers, pure liefdes items. Hoe raar dat voor sommige mensen ook mag klinken. Veel mensen associëren een gag met een rollenspel gecombineerd met bondage. Dat kan, maar dat hoeft niet per se. Het kan ook los van elkaar. Bij een rollenspel kun je bijvoorbeeld spelen dat de ander een dokter is of diegene die de sub gevangen heeft. Een rollenspel heeft op sommige mensen een erotiserende uitwerking omdat ze zo dingen kunnen doen die ze normaal moeilijker vinden. Omdat ‘het niet hoort of raar is’ in iemands beleving. Je omzeilt met een rollenspel op een leuke manier denkbeelden die bij een fijne beleving van seksualiteit in de weg kunnen zitten. Vind je het lastig om seksuele wensen kenbaar te maken? Lees dan ook eens ons artikel over schaamte in de slaapkamer.

Tip: Ideale mondknevel voor beginners.

mondknevel

Gaat het puur om de bondage? Dan is het mogelijk dat bijvoorbeeld het afhankelijke en onderworpen zijn aan de dominant je opwindt. Net zoals pijn geven of ontvangen ook een vorm is van wat iemand die van BDSM houdt kan aantrekken. Het is ook mogelijk dat je juist graag aan de andere kant staat en het domineren en de macht over een ander je opwindt. Het niet kunnen echt praten, het onverstaanbare geluid van de sub kan de dominant een gevoel van extra power geven.

Leestip: waarom sommige mensen slaan lekker vinden.

Kwijlen

Als je iets in de mond hebt en je mond open blijft, ga je snel kwijlen. Net zoals natuurlijk van al die leuke producten in onze webshopStoute-Suus-Smiley-wit Sommige dominanten vinden juist dat kwijlen van de sub geil. Het kan een fetisj zijn. Ze trekken dan om het snel op te wekken bijvoorbeeld een minuutje aan de onderlip. Het kan ook zijn dat het dragen van een gag ball voor de sub een soort ‘vernedering’ is en dat daar de sub en de dominant goed op gaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan iemand een slet noemen. Daarbij is er wel een nuance: er zijn vormen van vernedering die heel ver gaan, die voelen voor het gros van de subs niet goed. Dan gaat het bijvoorbeeld om: ‘je bent niets waard, je bent verachtelijk…’. Daarnaast is er natuurlijk een gevoeligheid voor intonatie. Ook emotioneel kan iets te ver gaan dus.

Trance

Wat misschien niet iedereen weet: als sub, maar ook als dominant kun je in een soort trance status komen. Ze noemen dit ook wel een domspace of subspace. Het kan een high geven maar bij een sessie die niet fijn gaat, kan dat ook een soort low opleveren. Dat werkt zo: als iemand totaal in de overgave zit of de dominant in helemaal in de dominerende rol dan kun je als het ware in je rol verdwijnen. Je bent één met overgave of juist met domineren. Dat kan een heel fijn gevoel geven, waardoor je echt het gevoel van ‘spacen” kunt ervaren. Alleen als een BDSM-ervaring niet positief uitpakt: de sub geeft grenzen niet aan en de dom registreert dat niet, dan heb je een kans dat de high omslaat naar een low gevoel.

gag-ball-trance

Als er sprake is een trance is het belangrijk dat je goed voor diegene zorgt. Zit je allebei in een trance achtige toestand? Dan is het toch belangrijk dat de dominant actie onderneemt om hier fijn uit te komen. De dominant moet altijd goed opletten, die draagt in het spel meer verantwoordelijkheid. Het vraagt namelijk om goede nazorg. Je kunt – als de sub het wil – even knuffelen en een glas water geven bijvoorbeeld. Laten merken dat het een spel was en dat je er nu uit bent en voor de ander zorgen is dan vaak belangrijk. Het kan een tijdje duren voor iemand uit de trance is. Neem de tijd hiervoor. Check in bij de sub.

Gags bij Stoute Suus

Bij Stoute Suus zijn er tussen al onze BDSM-producten verschillende gags. Zo hebben we ball gags, open ring gags, gags met plug en een bar gag. De formaten van gag ballen variëren met een doorsnede van circa 3,75 cm tot 5 cm. Vaak zijn de ballen van siliconen. Dit is omdat siliconen zowel stevig als flexibel zijn. Verder zijn er ook ball gags met ademgaten, zodat je toch iets meer lucht krijgt. En vergeet ook niet de oefensets…Wil je graag weten hoe al deze gags eruit zien? Dan mondje dicht…of juist niet en ga eens loeren bij onze collectie ball gags.

Ball gag veiligheid eerst

Een ball gag vraagt om extra aandacht. Normaal gebruik je in de BDSM codewoorden: groen (oké), oranje (kan nog net..), rood (stoppen, nu direct). Dat werkt natuurlijk niet als iemand zich niet goed verstaanbaar kan maken. Spreek daarom stoptekens af. Dat kan bijvoorbeeld het maken van een V-teken zijn met je hand. Dit betekent dan direct stoppen en gag verwijderen. Een andere regel is dat je geen gag omdoet als iemand verkouden is, griep heeft, astma of iets anders dat zorgt voor mogelijke extra ademhalingsmoeilijkheden.

Laat ook nooit iemand alleen met een ball gag om. Bij bijvoorbeeld verslikken of kolkhalzen moet de dominant direct actie kunnen ondernemen. Daarnaast moet je altijd (kan met een sopje warm water en zeep) de bal weer reinigen en deze met een schoon en droge doek drogen. Wil je meer weten over één van onze gags? Laat dan even wat van je horen…. of stuur een mailtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *