Soorten kinks – in de BDSM

soorten-kink-Stoute-Suus

Soorten kinks zijn er denk ik ontelbaar. Zoals Matthijs van Els van iemand al eens hoorde: als je het kunt bedenken bestaat het al. Een mooie gedachte, omdat het direct helder maakt dat een kink eigenlijk helemaal niet zo gek is. Je bent niet de enige. Wil je vooral wat meer weten over bijzondere kinks in de BDSM? Lees dan verder…want Stoute Suus heeft onder andere wat geleerd van de openminded mensen die bij het Kink Symposium van A.S.V.Gay waren waren.

Soorten kinks in de BDSM: de basis

Voor wie niet weet wat we onder een kink verstaan raad ik trouwens aan om eerst het artikel ‘Wat is kink‘ te lezen. Verder hebben we ook een artikel over diverse soorten fetisj. Waarom ik daarover begin? Een fetisj-vorm kan, even kort door de bocht – als het voor jou niet iets noodzakelijks is voor een bevredigend seksleven – een kink zijn.

Even in een sprintje een versimpelde uitleg over waar BDSM voor staat:  Bondage & Discipline (vastbinden en iemand terecht wijzen), Dominantie & submissie (domineren en onderwerpen aan) en Sadisme (pijn doen) en Masochisme (pijn ondergaan). Een meer uitgebreide toelichting kun je lezen in ‘de zachte kant van BDSM‘.

soorten-kinks-bondage

Klaar voor alles over bijzondere kinks binnen de BDSM? Lees dan verder.

Abrasion Play: schuren

Bij abrasion play schuurt men de huid van de sub. Dit kan voorzichtig met bijvoorbeeld een haarborstel, maar het kan ook met bijvoorbeeld een nagelvijl, een staalborstel of met schuurpapier. Bij deze vorm van BDSM is het belangrijk dat je niet te ver gaat. Bij veel en harder schuren kan er slijtage ontstaan. Er kunnen dan vlekken komen en dit kan de huid onherstelbaar beschadigen. Bovendien moet je oppassen voor infectie en bloed, waarmee je ziektes kunt overdragen. Een goede nazorg is dan ook heel belangrijk. Heel belangrijk is dat je hier handelt volgens een bekende regel in de BDSM: SSC ( Safe, Sane en Consensual: veilig, gezond en consensueel).

Age-play

Age-play betekent dat je speelt dat er een groot leeftijdsverschil is tussen jullie. Daarbij is de dom de oudere. Als je strikt kijkt naar de letters van de BDSM kan dit vallen onder disicipline. Het hoeft echter niet zo te zijn, de rol van de dominant kan ook voor een deel of helemaal verzorgend zijn. Wat mensen in de BDSM-wereld wel weten, maar veel buitenstaanders niet, is dat BDSM ook een hele verzorgende kant kan hebben. Gaat het alleen om het verzorgende bij age-play dan is er nog steeds sprake van een machtsverhouding (jong versus oud) en kun je daarom age-play als één van de soorten kinks in de BDSM zien. Je kunt het ook als een ‘gewone’ kink zien.

Brat taming: opvoeden

Plat vertaald betekent brat taming het opvoeden van een snotneus. Het gaat er bij brat taming om dat de meester de sub opvoed. Je geeft de brat (de sub) straf als diegene iets niet goed doet. Denk hierbij aan slaan, zweepslagen, peddelen of een andere manier van straffen. Het gaat er echter niet helemaal om dat de sub zich nooit meer als een brat gedraagt, anders is de brat natuurlijk geen brat meer

stevige-flogger-zwart–57cm

Tip: verkrijgbaar in onze webshop: flogger

Het gaat erom dat je samen het spel speelt van uitdagen en straffen. Waarbij de strengere overtredingen natuurlijk zorgen voor strengere straffen… Een brat moet leren wanneer diegene wel of niet kan klieren. Er kan sprake zijn van een training waarbij bijvoorbeeld de brat de meester moet bedanken voor de straf.

CNC: instemming zonder instemming

CNC staat voor consensual Non-consent. Dat betekent dat de sub (de onderdanige) en de dom (de meester) hebben afgesproken dat de sub altijd ergens mee instemt als de meester dat wil. Geen veiligheidswoorden. Hiermee kan je zeer realistisch een verkrachtingsfantasie samen beleven, zonder dat er sprake is van een verkrachting. Het is echter wel glad ijs, de meester moet heel zuiver en goed inschatten of iets wel of niet kan en daar naar handelen. Na wat research zie ik dat het advies is om als je CNC wilt ervaren, dit alleen voor een sessie of een bepaalde duur af te spreken. Op die manier beperk je het risico op het beschadigen van verminking en iemand’s emotionele en fysieke grenzen.

Edge play: grens oprekken

Edge-play is inderdaad een beetje op het randje. Het randje van de sub. Hier verlegt de dom de grens van de sub. Dit kan gaan om grenzen van de sub op het gebied van pijn, angst, vernedering, etc. Met Edge-play breng je de sub dus buiten zijn/haar/diens comfortzone. Dit maakt dat wat voor de ene sub edge play is dat niet voor een andere sub hoeft te zijn. Denk ook hier aan SSC. Dit artikel is geen uitnodiging om onverantwoorde dingen te doen.

Soorten kinks binnen edge-play

Er zijn verschillende vormen van Edge play. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Spelen met de angst van de sub.
  • De sub een moment met het hoofd onder water houden.
  • Vernederen of minderwaardig behandelen. Bijvoorbeeld iemand je schoenen laten likken of over iemand heen plassen (golden shower). Ook iemand poep laten eten kan hieronder vallen.
  • Iemand stroom geven*.
  • Iemand tijdelijk de adem benemen.
  • Steken met naalden, zwaarden etc.
  • Zorgen voor blootstelling aan kou of warmte (met bijvoorbeeld BDSM druipkaarsen).

Massage-kaarsen-van-soja-was

*Leuke tip voor wie de wereld van electric play wil ontdekken: bekijk onze combideal met een electro staaf en geleidend glijmiddel.

Eigenlijk kun je met diverse kinks edge-play uitvoeren. Immers gaat het om grenzen van de sub en dat gaat natuurlijk over verschillende gebieden. Sommige besproken vormen bij de fetisj kunnen dus ook onderdeel van edge-play zijn.

Mumificatie

Hier is de sub helemaal of voor een deel in een soort materiaal gewikkeld. Dit gaat om een grotere beperking dan de meer reguliere vormen van bondage waarbij iemand bijvoorbeeld beperkt is met handboeien of door middel van Shibari (Japanse touwbondage). Leestip: eerste keer bondage.

Alle soorten kinks binnen de BDSM

Mis je nog iets in deze lijst met bijzondere soorten kinks binnen de BDSM? Laat het mij weten, ik vul het graag aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *