Eerste keer bondage

eerste-keer-bondage-Stoute-Suus

Eerste keer bondage? De beleving van de eerste keer is voor iedereen anders. De ene persoon begint met een sjaal gebruikt als blinddoek een ander gaat all-in en ligt binnen no-time met handen en voeten geboeid. Wat voor jou werkt? Zo direct beginnen als de man op de afbeelding raden we je alleen niet aan. Toch is bondage ontdekken een kwestie van uitproberen, waarbij je je allebei wel goed blijft voelen wat oké is en wat niet. Lees hier over hoe je eerste keer bondage zo prettig mogelijk is.

eerste keer bondage verwachtingen

Ten eerste is het belangrijk dat je de juiste verwachtingen hebt. Als je erin spring met het idee dat je een ervaring erbij krijgt, of dat nu wel of geen opwinding veroorzaakt, is dat al een mooi begin. Sommige mensen denken dat als iemand bondage voorstelt dat er een complete BDSM lifestyle aan gekoppeld is en dat er geen andere manier van seks en vrijen meer is. Maar dat is juist vaak niet het geval. Daarbij is BDSM trouwens niet altijd hard-core. Er is ook een zachte kant van BDSM. Er zijn genoeg mensen die bondage leuk vinden, maar waar het niet het hoofdgerecht is. Paniek is dus niet nodig als iemand voorstelt eens iets te willen uitproberen. Ga het gesprek aan, nee zeggen kan altijd. Houd de verwachtingen bij het moment – de eerste keer bondage – en niet bij een eventuele toekomst.

Zachtjes tilt ze mijn hoofd op en doet ze mij vakkundig de blinddoek voor. Ik zie niks meer en lig stil. Wat gaat ze doen?

Stijlvolle-rode-blinddoek-4 Blinddoek verkrijgbaar bij Stoute Suus.

Ten tweede kan het zijn dat jij en je partner iets anders onder bondage verstaan. Misschien spreekt bij je partner handboeien wel tot de verbeelding, maar gaat jouw nieuwsgierigheid uit naar een blinddoek. Bekijk gerust ons bondage aanbod voor een indruk van de mogelijke bondage producten. Praat erover met elkaar en vind uit wat jullie wel willen ontdekken. Voor sommige dingen is meer vaardigheid nodig. Zo is er bijvoorbeeld een Japanse vorm van bondage Shubari waarbij je met touwen werkt. Bij touwen moet je echter wel goed weten wat je doet, aangezien je met touw ook bepaalde lichaamsdelen te veel kan afknellen. Als je zoiets wil proberen, raden wij aan om samen een cursus te volgen.

Nog een punt van aandacht is dat er bij BDSM, waar bondage een vorm van is, sprake is van een verschil in macht. Wel in overeenstemming met elkaar. Dit brengt meteen de vraag naar boven: aan welke kant sta jij? Je kunt dom, sub of een switch zijn. De dom is de dominerende persoon, de sub de onderdanige en een switch is iemand die soms dom of soms sub is. Het is daarbij gebruikelijk dat je tijdens het spel niet wisselt van de dom of sub rol. In het begin weet je misschien nog niet welke kant het beste bij je past. Dit kun je voorzichtig uitproberen. Je voorkeursplek kan verder in de loop van de tijd nog veranderen.

Het gesprek aangaan over bondage kan spannend zijn. Vind je dat misschien iets te spannend? Dan hebben we nog wat tips voor in in ons artikel over schaamte in de slaapkamer.

De spelregels

Ik ken mensen die op een nudistencamping meer respect voor elkaar ervaren, dan bij een normale camping. Zo is het ook vaak met BDSM-vormen zoals bondage. Een goede dom is zich zeer bewust van de verantwoordelijkheid over de sub. Code woorden zijn gebruikelijk. Welke woorden je afspreekt met je partner, bepalen jullie samen. Het moeten wel woorden zijn die compleet buiten de context vallen. Dat iemand bijvoorbeeld stop roept kan de dom interpreteren als onderdeel van het bondage-spel. Goede codewoorden zijn bijvoorbeeld: groen, oranje en rood. Als de sub groen zegt betekent dit dat alles oké is. Oranje staat voor ‘nog oké, maar wel randje’ en rood staat voor per direct stoppen.

Goed voelen is bij bondage erg belangrijk. Het is niet alleen codewoorden volgen. Je moet als dom goed registreren hoe het met de sub gaat. Bij twijfel kun je als dom gewoon om code woorden vragen. In het geval dat je gebruikt maakt van kleuren als codewoord, vraag je dan bijvoorbeeld ‘welke kleur?’. Registreren hoe het met de sub gaat, gaat niet alleen over verbale communicatie. Bovendien moet je ook wat doen met wat je registreert. Ga niet over een grens heen. Als bijvoorbeeld een sub rood zegt en jij denkt dat het wel meevalt, dan moet je ‘rood’ wel respecteren en dus stoppen.

nazorg-bondage

Denk aan nazorg voor jullie allebei. Voor wie familieopstelling kent, weet dat je als representant soms het gevoel van de opstelling nog met je meeneemt. Dat is soms ook zo na een bondage-ervaring. Kijk daarom ook na hoe het met je partner is na de bondage. Check even in of alles oké is. Samen bijvoorbeeld nog even knuffelen, als teken dat jullie bij elkaar horen – als je partner zich bijvoorbeeld afgestoten voelt – en wat zorgzaamheid tonen kan soms net even extra nodig zijn. Neem hier de tijd voor tot jij en je partner weer ‘geland’ zijn.

Waarom zou je aan bondage beginnen?

De beste reden voor het uitproberen is omdat je benieuwd bent en het je leuk lijkt. Meer is er eigenlijk gewoon niet nodig. Het is onzin dat je je voor dit soort dingen op een diepere laag zou moeten verantwoorden. Neemt niet weg dat bondage wel degelijk mooie effecten kan hebben. Ja, de basis van een goede relatie zit hem natuurlijk in de verbinding tussen jou en je partner. Daar kan geen speeltje of sessie tegenop. Alleen dat wil niet zeggen dat mensen niet alleen liefde en geborgenheid willen. Veel mensen willen ook graag vurige passie voelen. Bondage kan daar bij helpen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om je sterk dominant te gedragen als je bij de bondage de rol van dom hebt. Dat kan heel wat passie oproepen bij de dom en de sub kan zich sterk begeerd voelen.

Bondage is niet alleen voor sommige mensen een erotiserend spel, het werkt soms zelfs helend. Dat is niet vreemd, aangezien je eigenlijk in een soort veilige ‘simulatie’ omgeving speelt met vormen van macht. Als je in het echte leven vormen meegemaakt hebt waarin je bijvoorbeeld machteloos was, soms afgewezen voelt of misschien juist misbruik gemaakt hebt van macht, kan bondage bevrijdend werken. Je ervaart dan namelijk een situatie waarin het oké is om overgeleverd te zijn, afgewezen te worden of juist te domineren, zonder dat dit de ander schaadt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *