Massage voordelen op een rijtje

massage-voordelen-stoute-suus

Massage voordelen zijn er genoeg. Soms is het wel eens handig dat je stilstaat bij wat goed is voor je lichaam. Net zoals tegenwoordig wandelingen in de natuur op doktersrecept kunnen worden voorgeschreven, is een massage ook een ondergesneeuwd belangrijk onderdeel die bijdraagt aan welzijn. Een massage is in tegenstelling tot wat sommige mensen denken iets wat je samen doet, maar ook jezelf kunt geven. Lees hier over welke massage voordelen er allemaal zijn. Belangrijk is wel dat de massage met wederzijdse instemming plaatsvindt. Ongewenste aanrakingen hebben juist hele nare effecten.

Stress verlagende oxytocine

Aanraking en streling zorgt voor het vrijkomen van het zogenaamde knuffelhormoon oxytocine. Dit is een waar wondermodel, dat we misschien juist wel in deze tijd zo hard nodig hebben. Oxytocine werkt namelijk stress verlagend. Wat ik zelf bij gewenste aanraking ervaar is dat de aangeraakte plek verzacht, instant. Je krijgt niet alleen oxytocine bij het ontvangen van een massage. Als je een massage geeft, krijg je evenzo oxytocine. Men noemt oxytocine wel eens het ontspanhormoon. Oxytocine helpt namelijk bij ontspanning van het lichaam. Je wordt rustiger en je bloeddruk verlaagt. Natuurlijk is er altijd de voorwaarde dat het gaat om een fijne aanraking. Leuk om te weten: ook als je jezelf aanraakt kan dat rustgevend werken.

massage-ontspanning

Vertrouwen

Daarbij blijft het niet. Die oxytocine geeft ook een gevoel van veiligheid af. Daarmee lukt het beter om iemand te vertrouwen. Zeker als er in het contact met de partner een tijdje geen fysiek contact is, is een massage soms een fijne start voor een verbinding op een fysieke manier. Het gaat er wel om dat een massage vanuit een zuiver gevoel komt. Het is niet goed als het ego er op wat voor manier dan ook ‘iets in nodig heeft’. Verlangen is mooi, maar respecteer wel dat verlangens soms verschillen. Een massage hoeft lang niet altijd uit te monden in een erotische massage.

Massage voordelen: leren ontvangen en geven

Niet iedereen vindt een massage ontvangen makkelijk. Daarvoor moet je kunnen ontvangen. Sommige mensen vinden het makkelijker om alleen te geven. Het is echter belangrijk dat je zowel kunt geven als ontvangen. Doordat je je partner en je partner jou masseert leer je te zorgen voor een balans. Het gaat er daarbij niet om dat je precies afweegt op een weegschaal wie geeft en ontvangt, het gaat erom dat jij en je partner het als fijn ervaren. Vrij voelen, alsof je bijvoorbeeld heerlijk een weekendje weg bent in Rome.

massage-kaars-Rome

Helende werking

Oxytocine werkt daarnaast als herstel-hormoon. Juiste aanrakingen, dus ook een massage, kunnen helend werken. Dit komt omdat bijna ieder mens oude pijn heeft opgeslagen in het lichaam. Opgeslagen pijn in het lichaam zorgt er vaak voor dat bepaalde dingen in je leven niet stromen. Daarbij is bij oude pijn het lastige dat je vaak niet eens meer weet waar het vandaan komt. Voor veel mensen werken energetische massages helend. Die massages zijn gericht op het weer vrij laten stromen van energie in je lichaam.

Voor wie denkt dat een helende werking te zweverig is: het is niet voor niets dat sporters na een zware inspanning voor een massage kiezen. Velen ervaren hierdoor namelijk minder spierpijn. Er zijn daadwerkelijk minder sporen van spierschade bij een massage in het bloed. Dus? Bij een massage door een professioneel sportmasseur heb je dus ook waarneembaar een sneller herstel. Dit komt omdat een goede massage bepaalde sensoren prikkelt op de juiste manier. Die sensoren zenden naar de spiercellen zowel pijn remmende als ontstekingsremmende signalen.

Massage voordelen: een massage maakt je gezonder

De juiste massage activeert de bloedcirculatie en de lymfevaten. Hier is ook weer van belang dat je een goede masseur hebt. Voor mensen die lymfoedeem hebben – dit is de opeenstapeling van lymfevocht in de weefsels die zwellingen in het lichaam veroorzaakt – is een goede massage echt een uitkomst. Door de massage kunnen afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Het voordeel hiervan is dat het lichaam dan weer sneller voedingstoffen kan opnemen. Door dit proces wordt je immuunsysteem sterken en heb je dus meer weerstand tegen ziekten. Daarbij is het natuurlijk wel van belang dat je gezonde voeding tot je neemt en je lichaam de gewenste beweging geeft.

Humeur

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Door de ontspanning en de fysieke voordelen van een massage krijg je dan ook een beter humeur. Wel zo fijn. Het werk verkwikkend en de energie van de massage werkt nog een hele tijd door.

Massage-olie-100%-natuurlijk-Stout-en-Lief-Stoute-Suus

Erotische massage voordelen

De massage voordelen van een erotische massage is dat er een ruime opbouw is naar opwinding. Niet iedereen staat altijd snel aan.

Disclaimer: Het is niet zo dat als iemand je een erotische massage geeft dat er een happy end MOET komen. Je moet niks en een ander heeft niet recht op iets van jou. Wat wel goed is? Dat je intenties helder zijn naar elkaar toe. Het is prima als je afspreekt dat er geen verwachtingen zijn, maar als de opwinding stijgt dat je dan kijkt of dit voor beiden zo geldt. Dan is een happy end meer optioneel. Als je echt alleen een massage wil en niet openstaat voor een seksuele lading, wees daar dan ook eerlijk over. Zo voorkom je een gevoel van MOETEN én verkeerde verwachtingen.

Een erotische massage is heel fijn voor het in verbinding met elkaar zijn, met langzame bewuste aandacht. Plekken van het lichaam die soms misschien als vanzelfsprekend worden gezien, worden zo weer opnieuw bezien. Het lichaam wil net als de ziel, in zijn geheel gezien worden. Dat kan met een normale massage, maar in de juiste sfeer en de juiste persoon ook natuurlijk met een heerlijke erotische massage.

Erotische massage voordelen: afwisseling

Een erotische massage biedt afwisseling aan de manieren waarop je elkaar bemint. Er is binnen een erotische massage ook nog eens heel veel afwisseling nodig. Niet alleen kun je kiezen voor diverse soorten massage, zoals een body-to-body massage of een zogenaamde teasing-sado massage, waarbij diegene die masseert een dominante rol heeft. Dit is een wat minder bekend onderdeel: de zachte kant van BDSM.

Ben je spiritueel ingesteld? Dan is een massage in combinatie met een yoni ei of yoni-stick wellicht iets voor jou. Leestip: voor als je benieuwd bent naar yoni ei ervaringen.

Bij Stoute Suus hebben we in het assortiment diverse massage oliën die helpen bij een heerlijke massage of je nu iets zoekt voor een teasing-sado massage of voor een massage waarbij je jezelf met je geliefde in Rome of Parijs waant..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *