Je eerste yoni ei

Hoe-gebruik-je-een-yoni-ei-Stoute-Suus

Met dank aan de fotograaf Eddie Mol en het model voor de prachtige zwartwit foto. 

Hoe gebruik je een yoni ei eigenlijk, vragen steeds meer mensen zich af. Het yoni ei, ook wel tantra ei of energie-ei genoemd, is steeds populairder. Bijzonder eigenlijk, aangezien een ei voor je vagina eigenlijk niets nieuws onder de zon is. Sterker nog, het gebruik van een yoni ei is al eeuwenoud. Er zijn dus genoeg yoni ei ervaringen en heel wat vrouwen* die het tantra ei als een verrijking van hun seksuele leven ervaren. Voor het eerst een tantra ei gebruiken kan best spannend zijn. Misschien heb je wel vragen zoals: hoe haal je het ei veilig uit je vagina? Voor wie een yoni ei wil proberen, zijn hier een aantal tips voor je.

*In dit artikel benoemen we vrouwen, maar het gaat net zo goed over bijvoorbeeld non-binaire mensen met een vagina.

Waarom een yoni ei?

Het ei is er zeker ook voor je genot, daar hoef je je niet voor te verantwoorden. Voor veel vrouwen betekent een yoni ei meestal wel meer dan alleen genot. Ze raken vaak meer vertrouwd met de eigen vagina. Daarnaast kan het ook een spirituele ervaring opleveren.

Yoni ei-serpentijn-jade-met-boring

Yoni ei ervaringen opdoen

‘Is het iets voor mij?’ Die vraag kun jij natuurlijk uiteindelijk alleen beantwoorden. Het gaat erom dat het goed voelt voor jou. Het tantra-ei kan een echte toevoeging zijn in het beleven van intimiteit en seksualiteit vanuit een vrij hart. Een aandachtspunt is dat je met een yoni ei ook je bekkenbodemspieren aanspant. Zo houd je het ei namelijk vast in je vagina. Voor sommige vrouwen is dat heel fijn.

Voor vrouwen die zeer gespannen bekkenbodemspieren hebben, is een tantra ei vaak minder fijn en kan dan zeker bij veelvuldig gebruik schadelijk zijn. Dan stimuleer je namelijk nog meer het aanspannen van de bekkenbodemspieren. Wil je toch één keer een yoni ei uitproberen, voor de ervaring? Kies dan eerder voor een wat groter ei dan een heel klein ei dat je kunt inbrengen, wel zonder dat het pijnlijk is. Op die manier hoeven je bekkenbodemspieren zich niet zoveel aan te spannen. Let er wel op dat het ei ook weer niet te groot is, zodat je het ei er wel zonder problemen uit krijgt.

Hoe gebruik je een yoni ei: kies het juiste ei

Waar let je nu op als je je eerst energie-ei koopt? Er zijn sowieso drie dingen waar je op let:

  • De grootte van het yoni ei.
  • Het materiaal van het tantra-ei.
  • Het wel of niet hebben van een doorboring.

Hoe gebruik je een yoni ei: welke grootte?

De meeste vrouwen die een yoni ei gebruiken, vinden een grootte van circa 4,8 bij 3,5 centimeter prettig. Het komt niet helemaal aan op het precieze aantal mm, het is meer een richting.

Materiaal

Het yoni ei is van oudsher een ei van – meestal groene – jade. Jade kan bestaan uit de steensoort jadeïet en nefriet. Volgens bepaalde filosofieën is het goed dat bij een eerste tantra ei met een jade ei begint. Bij tantra is het tantra ei vaak van jade, maar ook rozenkwarts wordt erg veel gebruikt. Tegenwoordig zijn er yoni eieren van diverse soorten materiaal. Zo komt niet alleen jade en rozenkwarts voor maar ook imitatie jade, amethist, zwart obsidiaan en het azuurblauwe sodaliet.

Afbeelding: Jade in ruwe vorm

eerste-yoni-ei

Wat past nu bij jou? Als je graag de traditionele volgorde aanhoudt, is een jade ei voor jou de beste keus. Maar, het kan zijn dat een andere steen beter voelt voor je. Elke steen heeft in de spirituele wereld een eigen uitwerking. Zo staat rozenkwarts bijvoorbeeld voor liefde en lief zijn voor jezelf. Voor een eerste yoni ei kan dit ook een heel fijn gevoel geven.

Wel of geen doorboring?

Niemand wil graag negatieve yoni ei ervaringen opdoen. Ben je bang dat je het yoni ei er niet meer uit te krijgt of dat je dan vrij hard moet persen? Dan is een ei met een doorboring fijn. Zo kan je namelijk een touwtje door het energie-ei halen. Daarmee kun je het ei eruit trekken als dat nodig is. Voor het touwtje kun je tandenflosdraad zonder munt of wax gebruiken.

Hoe kan je een yoni ei inbrengen?

Als je een energie-ei inbrengt, is het prettig dat je het ei eerst even opwarmt aan bijvoorbeeld je lichaam. Neem de tijd, zodat je ook in de stemming bent. Wie wel opgewonden is maar niet (meer) zoveel vaginaal vocht aanmaakt, kan een glijmiddel gebruiken. Als je voldoende opgewonden bent, kun je het ei met de bolle kant naar je vagina brengen. Wacht tot je vagina het ei goed kan innemen.

Hoe kan je een yoni ei gebruiken?

Probeer het in het begin gewoon even rustig uit. Houd het ei de eerste keer niet langer dan 15 minuten in je vagina. Sommige ervaringsdeskundigen geven aan om het ei maximaal 4 uur in te houden. Aangegeven wordt dat het schadelijk is, als je het ei te lang in je vagina laat zitten.

Yoni ei ervaringen en de uitwerking van een yoni ei kan voor iedereen anders zijn. Zo kan een energie-ei van rozenkwarts bijvoorbeeld helpen bij het ontvankelijk maken van liefde en het accepteren van jezelf.

Wil je weten wat de ervaring kan zijn met een bepaald soort steen? Lees dan bijvoorbeeld de Stoute Suus productbeschrijving van het rozenkwarts yoni ei of het serpentijn jade ei.

Tip, voor wie ook een yoni-stick wil uitproberen: wij hebben in ons Stoute Suus assortiment een complete yoni massage set met aventurijn joni-stick en Obsidiaan yoni-ei. Hier zit ook een handige folder bij met weetjes en oefeningen.

Tip: Bekijk onze yoni ei collectie.

Hoe haal je het ei eruit?

Het is mogelijk dat je met je vagina het energie-ei er als het ware uitduwt, zonder hard te persen. Vaak is dit een kwestie van oefening. Als je een ei hebt met een doorboring kun je het ei voorzichtig met het touwtje eruit halen. Veel vrouwen beginnen eerst met een tranta ei met een touwtje. Pas als ze vertrouwd zijn met het tantra ei, gaan ze over op een ei zonder doorboring. Ze kunnen dan inmiddels al het energie-ei eruit duwen met de vagina.

Hoe maak je een yoni ei schoon?

Een yoni ei maak je schoon met lauwwarm water, dat eerst gekookt is. Als je een energie-ei met te heet water schoonmaakt, kan het ei barsten. Het gaatje van de steen kun je reinigen met tandenragers. Verder is het van belang dat je de steen opbergt in een schoon doosje. Het yoni ei is speciaal bedoeld voor je eigen yoni, niet voor die van een ander en ook niet voor anaal plezier. Op die manier houd je namelijk beter de steen schoon. Juist omdat het reinigen van een steen net wat lastiger is, is dit extra belangrijk.

In de spirituele wereld is er ook nog een spirituele reiniging. Zo kun je bijvoorbeeld het tantra ei ook opladen aan de maan. Dit is een aanvullende reiniging, het vervangt natuurlijk niet het reinigen met voorgekookt lauwwarm water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *