Kinky seks of niet GAME

Kinky-seks

Kinky seks introduceren in de slaapkamer is niet voor iedereen zo makkelijk. Soms kom je er pas in een relatie achter dat je er nieuwsgierig naar bent, maar ben je misschien bij een partner die er helemaal niks mee heeft. Het kan ook zijn dat je het al wel weet, zoals de man met de heftige onderdanige fantasieën (premium). Maar deel je het niet, ben je er te verlegen voor of schaam je jezelf misschien wel. En wat is kinky seks eigenlijk? Daar denken mensen ook verschillend over. In dit artikel kun je samen met je partner(s) met de Kinky Seks of niet GAME op ontdekkingstocht. Aan de hand van producten en situaties kun je hiermee samen het gesprek voeren over wensen en verlangens. Want we willen graag bij Stoute Suus het open gesprek over seksualiteit en intimiteit stimuleren. Hoeveel denken jullie hetzelfde over wat wel of geen kink is en waar zou wel ruimte voor zijn?

Tip: De mooie gouden handboeien vind je hier.

Wat is kinky seks?

Kinky seks is niet zo vast omlijnd als dat we denken. Een mooie manier om samen te bespreken wat je kinky vindt, is dat je aan de hand van beschreven situaties en speeltjes voor volwassenen het gesprek aangaat. Disclaimer: er is geen goed of fout. Kinky staat simpel gezegd voor sommige mensen voor ‘niet normaal’. En hier hoor ik al zachtjes een oordeel in. Bij Stoute Suus heb ik het liever daarom over gemiddeld en minder vaak voorkomend. Waarbij we ons ook mogen realiseren dat het ‘normaal’ of het gemiddelde ook alleen kan bestaan al ‘gemiddeld’ door de uitzonderingen.

Hieronder hebben we wat producten en situaties beschreven en daarmee kun je samen met je partner bespreken wat in jouw ogen kinky is. Houd het bij jezelf en geef aan wat iets voor jou wel of niet kinky maakt. En nogmaals. Dat is dan niet bedoelt als oordeel, maar meer als ‘ik zie dit als uitzonderlijk’. Dat wil trouwens niet zeggen dat iemand niet voor ‘vrij uitzonderlijk’ open zou staan. Dit kan twee kanten opgaan. Iets vinden van iemand die niet van kinky seks houdt of een bepaald kinky iets echt niet wil, is ook oordelen.

The game is on, 8 x ‘Kinky seks of niet?’  Stoute-Suus-Smiley-wit

Welke situaties/producten vind je kinky en welke niet?

1. Vegan vibrator, wel of niet kinky? En als deze anaal gebruikt wordt, wel of niet kinky?

PLA-Plastic-vegan-vibrator

2. Meester massage olie massage met oliën speciaal samengesteld voor het stimuleren van dominantie. Wel of niet kink?

Massage-olie-Meester-foto-3

3. Blinddoek… of handboeien? Wel of niet kinky? En wat nu als het gaat om je hand voor de ogen van de ander doen of als je een theedoek gebruikt? Hoe is het dan?

denim-blinddoek-2

4. Seks op een aparte plek… trein, discotheek, pashokje, strand… Kink of niet?

Kinky-seks

 

5. Yoni ei, uitzonderlijk of niet?

yoni-ei-amethist

 

6. Trio, open relatie, swingen, polyamorie, alles buiten cis hetero man vrouw monogame seks om… Vind jij dit kinky of niet?

kinky-open-relatie

7. Erotisch tarot – is dit wel of niet kink? Met tarotkaarten kun je inzicht krijgen over je (erotische) leven.

Tarot-kaarten-erotisch-2

8. Seks combineren met eten…aardbeien, slagroom, chocoladesaus, etc.

kinky-seks-aardbei

Hoe ging het spel?

Waren er producten of situaties bij die zowel jou als je partner(s) nieuwsgierig maakten? Dan heb je wellicht wat leuke opties erbij om in de slaapkamer – of ergens anders- uit te proberen. Als je het tenminste al niet had gedaan, dat kan natuurlijk ookStoute-Suus-Smiley-wit

Is er echt niks waar jij of je partner voor open staat? Dan kan dat zo zijn. Daar heeft Stoute Suus geen oordeel over. Ook jij mag er zijn! Alleen dan het kan ook zijn dat er misschien te weinig ruimte is voor nieuwe dingen voor jou of je partner. Dat kan het geval zijn als je bijvoorbeeld met elkaar teveel in de comfortzone zit. En als je daarbuiten komt, dat je dan bang bent dat je elkaar kwijtraakt. Ik denk niet dat ik vroeger dit spel eerlijk zou durven spelen en helemaal open zou zijn. Wellicht zou ik er net als sommigen in de comments hier (iemand deelt een fantasie over seks met eten) een oordeel over hebben. Sommige dingen zou ik weg ketsen uit angst voor wat de ander ervan vindt of dat ik wel aanvoelde ‘dat gaat hem toch niet worden’. Maar ik hoop voor iedereen die dit voelt: Dat je het anders aanpakt dan ik vroeger.

Praten helpt

Je kunt bij ‘dit is niks voor mij’ ook toetsen waarom dit niet iets voor je is. Zo kan het zijn dat je bij anale seks het idee hebt dat het zondig is of dat het iets voor homo’s is of dat je partner(s) dit vind en je dit daarom weg ketst. Merk je bij jou en/of je partner(s) dat jullie het te spannend vinden om hierover te praten of ben je binnen een paar tellen uitgepraat ‘Nee, niks voor mij’ of ‘Nee, niks voor ons. Raar gedoe hoor. Alles moet maar kunnen.’ Dan kan het een signaal zijn dat er te weinig openheid en eerlijkheid in de relatie is. Een gesprek met bijvoorbeeld een seksuoloog of relatietherapeut kan in zo’n geval een hele verrijking zijn.

kinky-gesprek

Niets moet, maar openheid is belangrijk voor je geluk

Je moet niks tegen je wil in doen. Als je vanuit je kern nee zegt is dit net zo krachtig, waardevol en belangrijk. Maar als dat niet zo is, dan kan een deskundige helpen voor meer openheid in een veilige bedding. Verlangens en behoeftes die voor jou belangrijk zijn verzwijgen of bij je partner de das om doen, kan ook op andere vlakken in de relatie ervoor zorgen dat er een afstand komt tussen jou en je partner.

Daarbij spreek ik helaas uit ervaring, ik ging dingen stiekem doen. Daar heb ik van geleerd en bij mijn huidige vriendin en mij staat openheid, eerlijkheid en mega veel communiceren voorop. Maar, er zijn nog veel mensen die een deel verborgen houden voor hun partner en vroeg of laat – zo gaat dat vaak – dan barst de bom. Of je zit bijvoorbeeld in slaap gesukkeld op de bank en ervaart een gevoel van ‘is dit alles?’.

Leestip voor als je het nog niet had gelezen. Ons meest belezen artikel: Wat is kink?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *