Rollenspel voor volwassenen – van doktertje spelen tot aan CNC

rollenspel-voor-volwassenen

Een rollenspel voor volwassenen geeft je de kans om net even anders te zijn. Lang niet iedereen durft dat. Hoe vrij voel jij je voor een heerlijk ondeugend rollenspel? Hier lees je over waarom het zo leuk is, waarom we soms iets niet durven, 12 ‘stoute’ rollenspellen voor 18+ en over hoe je het gesprek aangaat.

Rollenspel voor volwassenen laat je vrij zijn

Voordat je begint met lezen…even alvast een tip van Stoute Suus. Misschien is het leuk dat je je partner ook een link stuurt van dit artikel met de vraag: ‘Welke lijkt jou leuk?’ Ik weet natuurlijk niet hoe de relatie is met jou en je partner en wat de omstandigheden zijn, dus daarmee rekening houden is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid.

Het grote voordeel van een rollenspel voor volwassenen is dat het een vrij gevoel geeft. Je waant je even iemand anders en voor de ander speel je ook even iemand anders. Het voordeel hiervan is dat je dus een stukje ‘schuld’ bij de rol neer kan leggen. Dingen die jij normaal net even wat raar of te spannend vindt, kan je soms in een rol wel doen. Dat is een heerlijke uitnodiging om eens iets anders te doen dan anders.

Populair rollenspel voor volwassenen : doktertje of opnieuw verliefd zijn

1.Doktertje spelen is vaak één van de rollenspellen waarbij kinderen hun lichaam en seksualiteit leren kennen. Alleen het is niet zo dat het idee van doktertje spelen als volwassenen niet kan. Er zijn genoeg mensen die het idee van ‘handelingen moeten toestaan voor de dokter’ in een seksueel rollenspel opwindt. Daarvoor zijn diverse leuke producten die de fantasie prikkelen, zoals een anaaldouche spuit.

anaaldouche-spuit

2. Opnieuw verliefd zijn*. Een rollenspel geeft je de kans voor het uitkomen van een fantasie in een wat meer veilige setting. Stel je fantaseert over dat je een vreemde vrouw ontmoet in een café, dat er instant een klik is en je die vrouw verleidt. Deze fantasie kun je ook naspelen met je partner (ik ga er in dit voorbeeld even vanuit dat je partner een vrouw is). Je gaat naar een café waar ze je niet kennen en spreekt met je vrouw af dat je los van elkaar daar naartoe gaat. Daar doe je ook echt of het de eerste keer is dat je elkaar ontmoet. Dat kan een hele leuke spanning geven. Bovendien leer je je vrouw zo als het ware een klein beetje ‘opnieuw’ kennen.

*Leestip: premium artikel verliefd zijn.

Loodgieter of masseur?

3. De loodgieter die je redt van de lekkende kraan. Heerlijk cliché. Maar welke fantasie is nog niet bedacht… Het idee dat je met een vreemd iemand heerlijk een lust beleving hebt, kan net weer even een andere kant in je losmaken of gewoon weer aanraken. Zeker als je een monogame relatie hebt, maar fantaseert over vreemdgaan, zonder dat je dit echt wilt doen, is dit natuurlijk een geweldig rollenspel. Nog net voor je partner thuiskomt zet de loodgieter je op het aanrechtblad… Leuk dat je voor deze fantasie ook weer niet zoveel nodig hebt: werkkleding en een gereedschapskist…

4. Masseur en de klant is ook een populaire fantasie. Fantaseer je over een leuke knappe masseur die net even een stapje verder gaat? Helemaal niet gek. Het mooie van deze fantasie is dat je dit heerlijk in een rollenspel kan verwerken. Zoveel heb je hiervoor niet nodig. Een heerlijke massage olie, relaxte muziek, wat handdoeken…. Tip: lees ook ons blog artikel waarin een vrouw vertelt over haar masseur en klant fantasie.

Shop tip: massage olie Aanvaarding

massage-olie-aanvaarding

Ongewenste seks

5.’Verkrachtingsfantasie’, bewust tussen aanhalingstekens… Verkrachting is verschrikkelijk. Maar de fantasie van ongewenste seks speelt in menig hoofd een rol, valt ook te lezen in het boek ‘Tell me what you want‘. Je hoeft je niet te schamen voor je fantasie. En als je een partner hebt die dit met jou in een rollenspel wil verwerken kan dat zeer opwindend zijn. Gebruik daarbij wel codewoorden of tekens. Dit is absoluut niet iets voor mensen die nog nooit iets in de BDSM hebben gedaan.

In de meest extreme uitvoering voer je samen de fantasie uit met CNC. CNC staat voor Consensual Non-Consent. Kort door de bocht komt het erop neer dat je niet meer met codewoorden of codetekens werkt. In plaats daarvan spreek je vooraf heel goed af wat wel of niet kan. Ook ‘kort door de bocht’ is hier bewust gekozen. Wil je precies weten wat CNC echt inhoudt? Dan raad ik je aan het artikel van TessTesst te lezen. CNC is niet fout of verkeerd, het vraagt wel superveel vertrouwen, kennis en diepgaand bewust zijn en bewust handelen. Anders kan het echt enorm schadelijk uit de hand lopen.

Uit onze webshop:

Spreidstang ‘Gouden Afstand’

spreidstang-gouden-afstand

Rollenspel voor volwassenen: nog meer opties

Tuurlijk zijn er nog veel meer mogelijke erotische rollenspellen. Hier zijn nog enkele voorbeelden :

 • 6. ‘Piloot en een passagier.’
 • 7. ‘De maagd en een rijke ervaren man.’
 • 8. Zogenaamd onder hypnose worden gebracht.
 • 9. ‘Het dienstmeisje en de opdrachtgever.’
 • 10. ‘De lerares en de leerling.
 • 11. ‘Baas en de secretaresse.’
 • 12. ‘Ontvoerd worden.’

Je kunt het gender natuurlijk aanpassen aan je wens: hij, zij, hen…Het kan allemaal.

Waarom doen we dit niet… en hoe wel?

Niks is verplicht, dat ten eerste. Hoe je je gezamenlijke seksleven invult is voor jou en je partner(s). Toch is het niet altijd zo dat mensen geen rollenspel spelen, omdat het niet iets voor ze is, maar om een andere reden. Dat kan van alles zijn, zoals:

 • Een gevoel van geen tijd ervoor hebben.
 • Het is er nog niet van gekomen.
 • ik durf er niet over te beginnen.
 • Mijn partner vind het niks.
 • Het is kinderachtig of raar.
 • Het is ziekelijk. Met name bij fantasieën waar BDSM een onderdeel van is, kan er een oordeel zijn.

Er is natuurlijk een verschil tussen geen tijd en geen prioriteit. Het is niet erg als dit geen prioriteit heeft, maar wel als het voor jou misschien zelfs wel een belangrijk gemis is. Dat betekent dus heel stom, maar effectief: prik samen een datum. Het is ook jammer als je iets niet durft aan te kaarten. Het kan zijn dat je haarfijn aanvoelt dat je partner er niet voor openstaat, maar als je het niet checkt… Dan weet je het ook niet 100% zeker. Wat nog meer jammer is? Dat is als je zelf vooroordelen ergens over hebt. Het zit namelijk vooral in de weg. Dat wil niet zeggen dat je alles maar moet doen. Blijf wel bij jezelf en stel gezonde grenzen. Alleen als je vooroordelen niet durft te bevragen, dan loop je vaak een heleboel leuke dingen mis.

Rrrrr… pak het speels aan tijger

En verder… We hoeven niet allemaal een tijger in bed te zijn en into alles. Ik zie mijzelf ook niet als een tijger, wel soms als chef. Leuk misschien voor thuis: check op een speelse manier hoe openminded en ervaren jij en je partner(s) zijn door bijvoorbeeld het doen van de tijgerpunten test en elkaars score door te nemen.

rollenspel-voor-volwassenen-tijger

Zo leer je ook weer meer van en over elkaar. Misschien haal je daar samen nog wel een leuk nieuw rollenspel idee uitStoute-Suus-Smiley-wit Wil je meer weten over hoe je het gesprek aangaat? Check dan ons verdiepende artikel: ‘schaamte in de slaapkamer‘. Hierin lees je uitgebreid over een gesprek voeren over intimiteit en seksualiteit. Wil jij (anoniem) jouw fantasie delen voor onze premium blogserie ‘Opgebiecht bij Stoute Suus?’ Stuur mij dan even een mailtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *